Forum Replies Created

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 112 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Enfold 4.5.1 Child Theme File Updates from Parent #1043757

    Hi Rikard,
    I removed the header.php file in the Child Theme folder and helper-main-menu.php in the Child Theme includes folder.
    They are no longer necessary after updating the Parent Theme to Enfold 4.5.1.
    My site works great without them in the Child Theme.
    Thank you.

    Please close this thread.

    in reply to: Enfold 4.5.1 Child Theme File Updates from Parent #1043195

    Hi Rikard,
    I am not sure what you mean by ‘whatever reason’.
    Why would my Child Theme and other users’ Child Theme (llike @medi-paper – see old thread link above) need the same 2 files already in Enfold Parent?
    Please see my Private Content for my ftp login to better answer the question.
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.5.1 Child Theme File Updates from Parent #1042498

    Hi Rikard,

    Moderator Ismael, said users need to manually “update the header.php and helper-main-menu.php file in the child theme folder after the upgrade“. With each Enfold Parent update, certain Enfold Child files need to be changed. The top of the support forum does not have a fixed thread of instructions on which files and path are needed to be manually updated in the Enfold Child when updating the Enfold Parent.
    See:
    update the header.php and helper-main-menu.php file in the child theme folder after the upgrade

    Details for live site running Enfold 4.5.1 with WordPress 5.0 in Private Content below.
    Please help. Thank you.

    Hi Rikard,

    My concern is our hosting provider GoDaddy automatically updates everyday to the latest WordPress (full release).

    I meant fully tested on WordPress Beta 3 in my original post.
    If Enfold 4.5 is fully tested on WordPress 5.0 Beta 3 it’s probably almost/fully compatible with the final WordPress 5.0.

    User @crtdude said: “As noted elsewhere, other them devs have enabled a checkbox disabling the Gutenberg editor within their theme’s environment. I would expect Kriesi to do the same…”
    Please see:
    Enfold 100% compatible with Gutenberg

    The checkbox is a great idea!

    Thank you.

    Hi Rikard,
    Thank you!

    Hi Yigit,

    Thank you!
    Can you please update future Enfold releases with the latest version of the LayerSlider plugin?

    in reply to: Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child #1028172

    Hi MIke,

    Thank you for all of your help!
    It works great.

    in reply to: Enfold 4.5 issues #1027998

    Hi Mike,

    I went back to my thread with a question. I’ll stop posting in this thread if you can please continue responding in my thread. Thank you!

    in reply to: Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child #1027990

    Hi MIke,

    Thank you for your help. Good catch.
    I moved all the parent theme files and folders from wp-content/themes/enfold/enfold to wp-content/themes/enfold.
    Then I deleted the folder wp-content/themes/enfold/enfold.
    Then I copied wp-content/themes/enfold/header.php to wp-content/themes/enfold-child.
    Then I copied wp-content/themes/enfold/includes/ helper-main-menu.php to wp-content/themes/enfold-child/includes.

    My Problems:
    Enfold is not showing as a theme in Appearance>Themes.
    Broken Themes lists Enfold Child “The theme defines itself as its parent theme. Please check the Template header.”
    Can you please help? My revised ftp private details are below. I want to test everything on the staging site before moving it to the live site.
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.5 issues #1027815

    I was able to update to Enfold 4.5 on my staging site, but now the Enfold Child shows up in Broken Themes on the Themes page.
    My thread is here, but the responses have been a little slow.
    Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child

    Best solution?

    in reply to: Enfold Child Theme Woes #1027787

    You may want to the follow my thread as well, titled ‘Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child’:
    Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child

    in reply to: Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child #1027668

    Hi Victoria,

    All plugins are deactivated on the staging site with Enfold 4.5 as the parent.
    Please see the live site link in the private details so you know what how the live site running Enfold 4.4.1 with the Enfold Child looks.
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.5 Update – Problem Enfold Child #1027202

    Hi Victoria,

    The private details in my first message had the staging site login and password.
    The private details in this messages has my WordPress login link too.
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.4.1 & Gutenberg #1017299

    Can you please test the most current version of LayerSlider before you release the upcoming (2nd week of October) version of Enfold (with the newest version of LayerSlider included in the update)?
    What can I do to help?
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.4.1 & Gutenberg #1012089

    It has been 1.5 months since Yigit’s original post.
    Is the testing done?
    Is it compatiable with LayerSlider 6.7.6 (the current version).
    Can you please provide an update?
    Thank you.

    in reply to: Latest Enfold with old LayerSlider #969668

    @rikard

    Can you simply please include the updated LayerSlider version with each Enfold release?
    At least users will not fall too far behind between Enfold releases.

    Thank you.

    Hi @rikard,

    Can you simply include the most current version of LayerSlider with each update of Enfold?

    Thank you.

    Hi
    @ismael,

    Fantastic!

    I copied the updated header.php from the enfold folder and the helper-main-menu.php from the enfold>includes folder to the enfold-child folder.
    I was able to open and close with the “X” in the upper right-hand corner.

    Which files need to be added or replaced in the enfold-child folder with each update?

    Thank you!

    Seems to be a bug with Enfold 4.3.1.
    I believe @medi-paper and I are having the same issue:

    Hi Vinay,
    Thank you for looking at this.

    With the login credentials provided in the private data you could have tried that and found it made no difference.
    I deactivated all plugins, cleared the server cache 5 times, cleared the browser cache, but the problem persists.

    Can you please help?
    Can you please test the solution on a computer, Ipad and iPhone?
    Thank you.

    Hi Victoria,

    After updating to Enfold 4.3.1 on my life site without the custom css Ismael provided, it seems to show the Custom Background Image just fine.
    Thank you Enfold Team!

    Hi Victoria,

    Thank you for checking your desktop and iPhone.
    The custom css Ismael provided above fixed the issue.
    But, is there still a Custom Background Image bug with Enfold 4.3.1?
    Without the custom css the Custom Background Image that previews fine in General Styling in Enfold 4.3.1, the Custom Background Image will not display.
    Thank you.

    There seems to be a bug with Enfold 4.3.1
    After updating to Enfold 4.3.1, the bug seems to persist.

    The url in the Custom Background Image (see Private Content below) previews fine in Enfold 4.3.1
    I pasted the same url into a new browser window and it loads fine.

    Your css fix has a different url than the one that previews fine and loads fine in a new browser window.
    Your url will not load in a new browser window.

    Can you please test the solution on a computer, Ipad and iPhone?
    Can you please look at this and reply?
    Thank you.

    Hi Ismael,

    Thank you for looking at this and your effort.
    The url in the Custom Background Image (see Private Content below) previews fine in Enfold 4.3.
    I pasted the same url into a new browser window and it loads fine.

    Your css fix has a different url than the one that previews fine and loads fine in a new browser window.
    Your url will not load in a new browser window.

    There seems to be a bug with Enfold 4.3.
    Others seem to be having the same or similar issue – see link below.
    Can you please look at this and reply?
    Thank you.

    in reply to: Enfold 4.3 – loading background image fails #948428

    Hi Vinay,

    Thank you for looking at this.
    I followed your 3 steps above, removing my logo and custom background.

    I was able to see the Enfold default logo, but it was on a white background.
    With all the plugins deactivated and the server cache cleared 5 times, I put back my logo and my custom background.
    I still ‘see’ my white transparent logo when I put my cursor about 1 inch above the word Home on the menu bar (Chrome and Firefox show the url in the bottom left hand corner).
    But, I still cannot see my custom background – it is still just a white background.

    General Styling is showing a preview of my custom background.
    Is there a conflict in my Quick CSS or my Enfold Child style.css file?
    Can you please look at it with all the plugin still deactivated?
    Can you please test the solution on a computer, Ipad and iPhone?
    My live site running Enfold 4.26 shows how it should look – Please see Private Data below.

    Thank you.

    @yigit

    Thank you!

    in reply to: Enfold Changelog #916676

    @yigit

    You are correct.
    With Enfold 4.2.4, why was LayerSlider not updated to LayerSlider 6.7.0?
    LayerSlider 6.7.0.
    New releases contain new features, bug fixes and various improvements across the entire plugin.

    Thank you.

    in reply to: Enfold Changelog #916272

    2018 February 21th – Version 4.2.4

    – style.css – new version number
    – fixed: base colors when activating the theme and not saving any options
    – fixed: outdated spelling
    – fixed: issue with WordPress SEO php notice
    – fixed: issue with custom css classes not added to masonry
    – fixed: issue with 3rd party custom post types saving and ALB
    – fixed: issue with magic wand shortcodes and modal subwindow not loading
    – fixed: issue with tab sections titles and non latin characters breaking anchor links
    – fixed: issue with missing array declaration in theme updates error object (PHP7.0 related)
    – fixed: issue in class avia_masonry with load more button (PHP7.0 related)
    – fixed: a translation issue in the german translation file
    – fixed: broken links in the Enfold 2017 Demo
    – fixed: an issue with page transitions and the gallery shortcode
    – fixed: an issue with backend feature images selecion when in posts/portfolio overview
    – fixed: an issue with events calendar pro recurring events and the masonry
    – fixed: an issue WooCommerce 3.3 and ALB productgrid/productslider element (function wc_reset_loop)
    – improved: asset inclusion like css and js files, in preparation for file compression
    – improved: allow to hide ALB shortcode parser meta box (backend) with screen options checkbox
    – updated: Magnificent Popup Lightbox
    – style.css – new version number
    – added: option to define fallback links for video slides on mobile and tablet devices
    – fixed: an ALB shortcode problem with closing tags
    – fixed: an array check to avoid a possible php notice
    – fixed: Audio player display in WordPress 4.9
    – fixed: several spelling errors
    – fixed: a problem with Video content not playing in Safari
    – fixed: a problem with tab section resizing
    – fixed: an issue with the Shopping Cart icon and caching plugins
    – improved: RTL handling in Advanced Layout Builder
    – improved: support for german special chars in contact form
    – improved: slightly improved the drag and drop handling of the ALB
    – improved: add security ABSPATH check to several files
    – improved: small modifications to gravity form config file
    – improved: codeblock element allows to display code snippets now

    – updated: Language files de_DE, tr_TR, it_IT
    – updated: Layerslider Plugin to latest version

    in reply to: Enfold theme showing plugin update #903987

    Enfold 4.2.2 has the old LayerSlider 6.6.7 instead of the most current 6.6.8
    Can Enfold please update to 6.6.8, and all future LayerSlider updates?
    Thank you.

    Changes in LayerSlider 6.6.8
    Improved reliability of our online services like Auto-Updates, especially in a multi-domain setup. If you’ve experienced issues previously, please try to reactivate your license after updating to this new version.
    Added support for custom slide properties. You can now specify your own slide settings for increased customization via the LayerSlider API.
    The LayerSlider API’s Event Data object now contains new shortcuts to retrieve slides data.
    Updated documentation, especially dealing with activation-related questions.

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 112 total)