Forum Replies Created

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 39 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Translating 'Reloading the page' text #1198003

    Hi @ismael, yes I’ve tried it. I have the ‘Share on’ string translated and it shows correctly for all services except WhatsApp. ‘Share on WhatsApp’ seems to be a separate string that’s not in the .po file.

    in reply to: Translating 'Reloading the page' text #1194748

    Thanks guys. It works now. Related to this, I can’t find the Share on WhatsApp string anywhere in the .PO(T) files. Could you please share the .po code for this string as well?

    in reply to: Translating 'Reloading the page' text #1191763

    Hi @ismael,
    yes, I have set up the lt_LT files myself using a child theme solution.

    There’s one more string that needs to be translated as well ‘Reloading the page’. Please see attached screenshot. Can you please send me the corresponding code snippet to be added to the .po file?

    in reply to: Translating 'Reloading the page' text #1190497

    @yigit,
    I’ve just downloaded the enfold.pot file from /themes/enfold/lang/ and used it to update the .po file I was editing. The strings are still not found in the .po file. I’m using Enfold version 4.7.3

    A.

    in reply to: Translating 'Reloading the page' text #1190491

    Hi @yigit,
    thanks for the suggestion. However, I’m trying to minimize the number of plugins on the site and instead of Loco Translate I’ve opted for editing the .po files with POedit. Why are these strings not to be found either in .po or .pot files of Enfold? Is this something that’s going to be fixed soon?
    Thanks,
    Andrius

    in reply to: Gravity Forms 2.4.15 conflict with Enfold #1161945

    @basilis,
    as the site is live I’m not comfortable with sharing SiteGround access. I’ve disabled static caching on the staging site to which I’ve shared login details in this thread earlier. You can disable dynamic caching in WordPress admin. Memcached is enabled on all sites. Staging site is not set up to use CloudFlare.
    Looking forward to the results of your investigation.
    Thanks a lot,
    Andrius

    in reply to: Gravity Forms 2.4.15 conflict with Enfold #1158828

    @basilis,
    another 2 days have passed without any response. That is a total of 9 days since the initial support request.
    Have you managed to look into the issue?
    Thanks,
    Andrius

    in reply to: Gravity Forms 2.4.15 conflict with Enfold #1158429

    @basilis,

    this, frankly, is becoming quite ridiculous. Have you even read my message? Have you tried the steps outlined? I seriously doubt it as it just seems that you assumed it was caching. Even though evidence points to the contrary.
    Taking 6 days to reply without even reading my message thoroughly is quite something. As a long-term user (over 6 years now) of Enfold on multiple websites and as someone paying for extended support I’m beginning to doubt the value of it.
    Could you please look into this rather than assume? I’ve also attached login details to my previous message. Feel free to use them.

    Andrius

    in reply to: Gravity Forms 2.4.15 conflict with Enfold #1156391

    Hi @rikard,

    please find login details attached. The issue is unlikely related to caching (it was my first guess as well) as clearing the cache and enabling CloudFlare dev mode doesn’t solve the issue. Moreover, I had this issue checked by SiteGround Senior Technical Support Team and they came back with an answer that it’s not related to caching. De-activating WooCommerce solves the issue. However, removing the ALB Product Slider element solves the issue as well. So it doesn’t seem to be related to WooCommerce or Gravity Forms as forms using the same conditional logic and identical field configuration work properly on pages without the ALB Product Slider element.

    Cheers,
    Andrius

    in reply to: Product list element loses styles after page edit #1146053

    Hi @rikard,
    I’ve re-added the element to the page now. You should be able to see it now. I’m also using latest Chrome for Mac and the issue is there.
    Let me know if you need any more info.
    Cheers,
    Andrius

    Hi @victoria_d,
    this just seems like bouncing the ball to the other team. The parameter passed comes from Enfold contact form, not from Monsterinsights plugin. The problem is with the parameter as it only passes ‘1’ as value. MonsterInsights is one of the top plugins for this, so I’m sure other Enfold users would appreciate a more detailed answer instead of bouncing the ball to the other team’s gate.
    I’ve been using Enfold since 2014 and I find it remarkable how some support queries are answered in detail even though they aren’t directly related to Enfold while others are downright refused. My impression is that the latter is happening more often now.
    This is basic functionality that every site that measures their marketing actions need.
    Andrius

    Hi @victoria_d,
    neither of the above solves or applies to my problem. I’m using MonsterInsights plugin for adding the GA code and it doesn’t use _gaq.push
    In any case, the code gets triggered. The problem is that it always pass ‘1’ as the form ID value. There seems to be a problem with the code provided in the documentation article you sent me.
    Andrius

    Hi @victoria_d,
    here’s the functions.php code I’m using:

    add_filter('avf_contact_form_submit_button_attr','avia_add_submit_attributes_to_cf', 10, 3);
    function avia_add_submit_attributes_to_cf($att, $formID, $form_params){
    global $post;
    $att = "onclick=\"__gaTracker('send', 'event', 'Forms', 'Submit', 'Contact Form $formID');\"";
    return $att;
    }

    Please find login details attached. The site is live!

    Hi @basilis,
    I’m rather curious as to why I keep getting the offer to higher a designer. Similar queries by other users seem to get different answers from your team.
    As for my question, I do believe it’s in support scope as the code snippet in question is taken from your official documentation yet doesn’t seem to be working as expected. It’s supposed to pass the ID of the form, but for all forms the value it passes is ‘1’.
    My Enfold support hasn’t expired. I work on multiple websites with different Enfold licences.
    Regards,
    Andrius

    in reply to: Pass 'Language' parameter to Mailchimp #1075388

    @ismael, thanks for explaining the limitations. I’ll use Mailchimp for WordPress plugin to achieve this instead. As it seems the only workable solution. Thanks!

    in reply to: Pass 'Language' parameter to Mailchimp #1071622

    @michaelH,
    thanks for such a quick response. However, the solution you suggested, as far as I understand, isn’t using Enfold’s out-of-the-box Mailchimp integration and instead relies on another plugin. I’ll look into this option further as it seems the OOTB Mailchimp functionality isn’t offering this.
    Thanks a lot,
    Andrius

    in reply to: Pass 'Language' parameter to Mailchimp #1071614

    @MichaelH, @basilis,
    yes I have translated the sign-up forms. However, my question was slightly different. The Enfold sign-up form works as expected with one caveat. It does not pass the language of the user to Mailchimp. Is there a way to do this? I need it to pass the language of the site depending on which of the sign-up forms is used on a multilingual site. Ideally, I want all subscribers to be on one Mailchimp list and then to segment them by the language.
    Hope this is more clear now. Is there any way to achieve this using Enfold Mailchimp form or shall I look for other solutions?
    Thanks,
    Andrius

    in reply to: Google Font for body text not rendering (Roboto) #973400

    Hi @rikard, many thanks for looking into this. Apologies, I got confused and mis-identified the Roboto font. All good now. Thanks again.

    in reply to: Google Font for body text not rendering (Roboto) #971105

    I’ve cleaned the cache, reloaded the page, used two different browsers in incognito mode. I also used another machine to open the page and it’s still not displaying ‘Roboto’.

    I’m attaching a screenshot:
    screenshot

    Screenshot: https://imgur.com/a/8qT0Jy9

    • This reply was modified 2 years, 3 months ago by  mazeika.

    @ismael, yes, that’s correct

    Hi @victoria, which server log should I check and for what kind of error? the problem is clearly in the code snippet provided by @ismael as the site works once it’s commented out and worked with previous versions of his snippet. However, I really need to be able change the category page banners per category yet keep the main shop banner (set in Enfold > Shop). I provided the admin logins in the post below.

    Hi @ismael, I’ve added your adjusted code and it completely stopped the website from rendering (no error, but renders a blank white page). Could you please log in to the site and have a look? I have commented out the code snippet so the site loads now.

    Hi @ismael, many thanks for your response. However, the issue persists. The banners are still doubled on the category page.

    Here’s the full code I’m using:

    // Fix Enfold from using 1500px wide image and use the full-size image instead
    add_action( 'init', 'ssi_woocommerce_full_width_category_images', 50 );
    function ssi_woocommerce_full_width_category_images()
    {
    	if( is_tax( 'product_cat' ) && ! is_shop() ) {
        remove_action( 'ava_after_main_container', 'avia_woocommerce_shop_banner', 11 );
        }
    	add_action( 'ava_after_main_container', 'avia_woocommerce_parallax_banner_child_theme', 11);
    
    	function avia_woocommerce_parallax_banner_child_theme($bg, $overlay, $opacity, $description, $font)
    	{
    
    		if(is_numeric($bg))
    		{
    			$bg = wp_get_attachment_image_src($bg, 'full');
    			if(is_array($bg) && $bg[0] != "") $bg = $bg[0];
    		}
    
    		if($font) $font = "style='color:{$font};'";
    		if($bg) $bg = "background-image: url(".$bg.");";
    
    		$output = "";
    
    		$output .='<div id="av_product_description" class="avia-section main_color avia-section-large avia-no-border-styling avia-full-stretch av-parallax-section av-section-color-overlay-active avia-bg-style-parallax container_wrap fullsize" data-section-bg-repeat="stretch" '.$font.'>';
    		$output .='<div class="av-parallax  avia-full-stretch" data-avia-parallax-ratio="0.3">';
    		$output .='<div class="av-parallax-inner" style="'.$bg.' main_color background-attachment: scroll; background-position: 50% 50%; background-repeat: no-repeat;">';
    		$output .='</div>';
    		$output .='</div>';
    
    		$output .='<div class="av-section-color-overlay-wrap">';
    		if(!empty($overlay))
    		{
    			$output .='<div class="av-section-color-overlay" style="opacity: '.$opacity.'; background-color: '.$overlay.'; "></div>';
    		}
    
    		$output .='<div class="container">';
    		$output .='<main class="template-page content av-content-full alpha units">';
    		if($description) $output .= "<h1>".$description."</h1>";
    		$output .='</main></div></div></div>';
    
    		return $output;
    	}
    
    	remove_action( 'ava_after_main_container', 'avia_woocommerce_big_cat_banner', 11 );
    	add_action( 'ava_after_main_container', 'avia_woocommerce_big_cat_banner_child_theme', 11 );
    
    	function avia_woocommerce_big_cat_banner_child_theme()
    	{
    		if(is_product_category())
    		{
    			global $wp_query, $avia_config;
    
    			if(isset($wp_query->query_vars['taxonomy']))
    			{
    				$term = get_term_by( 'slug', get_query_var($wp_query->query_vars['taxonomy']), $wp_query->query_vars['taxonomy']);
    				if(!empty($term->term_id))
    				{
    					$description 	= term_description() ;
    					$style 			= get_woocommerce_term_meta($term->term_id, 'av_cat_styling');
    					$attachment_id 	= get_woocommerce_term_meta($term->term_id, 'thumbnail_id');
    
    					$overlay 	= get_woocommerce_term_meta($term->term_id, 'av-banner-overlay');
    					$font 		= get_woocommerce_term_meta($term->term_id, 'av-banner-font');
    					$opacity 	= get_woocommerce_term_meta($term->term_id, 'av-banner-overlay-opacity');
    
    					if(!empty($style))
    					{
    						remove_action( 'woocommerce_before_shop_loop', 'woocommerce_taxonomy_archive_description', 11 );
    						echo avia_woocommerce_parallax_banner_child_theme($attachment_id, $overlay, $opacity, $description, $font);
    						$avia_config['woo-banner'] = true;
    					}
    				}
    			}
    		}
    	}
    }
    

    Hi @ismael, I was just wondering if you have any updates on my message above?

    Hi @ismael,
    thanks for your reply. However, removing the line seems to duplicate the banners. On the main shop page I get a single shop banner (set in Enfold > Shop), but in the category pages I get both – the main shop banner as well as the category banner. I’d like to have the main banner (Enfold > Shop) only displayed on the main shop page and on category pages I’d like to see only the category-specific banner.

    Screenshot

    • This reply was modified 2 years, 10 months ago by  mazeika.

    Many thanks for your reply, Mike. Neither of the solutions actually solve my issue as I do not want to display categories as headings, but instead only want the products from a specific category always displayed at the top of the shop page.

    in reply to: Show secondary menu only on mobile #873207

    Hi Yigit, I managed to fix it with your code snippet. Just had to change the class. Thanks!

    in reply to: Search icon overlaying the logo on mobile #873175

    That worked. Thanks!

    in reply to: Show secondary menu only on mobile #873141

    Hi Yigit, I got slightly mixed up in terminology. What I want is to hide the 2nd level primary menu items on desktop and show them on mobile.

    in reply to: Show secondary menu only on mobile #872217

    Hi @rikard, unfortunately this doesn’t seem to work. I’ve added the code to ‘Quick CSS’ yet I see no effect. Could you please have a look at http://dev.ritosgeles.lt/ ?

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 39 total)