Forum Replies Created

Viewing 30 posts - 31 through 60 (of 448 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Timeline Element Content Box Sizes #1136063

    Hi Mike,

    Thanks! Two questions:

    1. Will you take a look at this page on a mobile device, please. When I navigate back and forth with the arrows, and scroll up then down, it jumps around from 9 to 1 etc. It doesn’t quite work right on mobile. Desktop site is fine.
    – When you try to reproduce it, just click the navigation arrows and scroll up and down in between navigating, You will see how it jumps around.

    2. Why’d weren’t the bullets showing up? Why were the boxes so large? Is that just how the element is?

    3. I removed your CSS from CSS and put it in Quick CSS where all CSS is. The problem with the mobile devices happened before and after this move, so the move of CSS is unrelated to the issue in #1 above.

    Thank you,

    Jas

    • This reply was modified 1 year, 9 months ago by  Jasmer. Reason: added #3
    in reply to: Contact Form and Enfold Numeric Captcha #1135563

    Yes that might help…

    in reply to: Contact Form and Enfold Numeric Captcha #1135274
    This reply has been marked as private.
    in reply to: Contact Form and Enfold Numeric Captcha #1135263
    This reply has been marked as private.
    in reply to: Cell Size/Padding? #1129520

    Thanks Victoria! Resolved

    in reply to: Cell Size/Padding? #1129514

    Hi! Thanks for the help that did the trick! Last question. Is there a way to combine these two CSS? Or should they stay separate?

    @media only screen and (min-width: 1100px) {
      #av-layout-grid-1.av-layout-grid-container {
        margin-bottom: -20px;
      }
    }
    @media only screen and (max-width: 767px) { 
    #av-layout-grid-1 .avia-video {
    	margin-bottom: 0 !important; 
    }
    }

    Thanks,
    Jas

    in reply to: Cell Size/Padding? #1126924

    Hi,

    The grey bar still appears on the mobile site, but the grey bar also appears when resizing the window on desktop site. I understand it has to do with the dimensions of the video. The CSS helped the desktop site though, and I would like to do what I can on the mobile site as well if possible. Any thoughts on that?

    Thanks

    Thank you! Resolved!

    There is no negative margin setting on the Caption Positioning page. Only text size options.

    CSS?

    in reply to: Enfold Image Sizes #1109088

    I’ll repost so the original question isn’t lost…

    Hi,

    I want to wrap my head around every possibility. I’ll number for clarity:

    1. Simple Image Sizes offers the same options as Regenerate Thumbnails correct? I’ve used Regenerate Thumbnails.

    2. However, in the Regenerate Thumbnails description the developer of that plugin says this:
    “The Site Accelerator (formerly photon) module makes the images on your site be served from WordPress.com’s global content delivery network (CDN) which should speed up the loading of images. Importantly though it can create thumbnails on the fly which means you’ll never need to use this plugin.”

    3. Am I understanding correctly, if I am using Site Accelerator (formerly photon), or any CDN, I could uncheck every box other than “Original image” and save an incredible amount of storage space?
    – I imagine I would store the original image on my host and the other image sizes would be created “on the fly”.
    – What is the best way to delete all the sizes other than the originals from my host?
    – Or am I oversimplifying? What exactly is the developer suggesting and how exactly would this be implemented?

    Note: I am currently using Site Accelerator but have not deleted any image size files, yet.

    Please feel free to give a verbose explanation of how this might function. This site has 35,000+ images.

    Thank you so much

    in reply to: Enfold Image Sizes #1109086

    Guenni007,

    I think I’m looking to understand the pros and cons of CDN’s. From what I understand, if I employ a CDN, it saves server space, decreases page load time and makes all this complication unnecessary. I’ll keep this in mind for the future though.

    Thank you

    in reply to: Enfold Image Sizes #1108885

    Hi Mike,

    I want to wrap my head around every possibility. I’ll number for clarity:

    1. Simple Image Sizes offers the same options as Regenerate Thumbnails correct? I’ve used Regenerate Thumbnails.

    2. However, in the Regenerate Thumbnails description the developer of that plugin says this:
    “The Site Accelerator (formerly photon) module makes the images on your site be served from WordPress.com’s global content delivery network (CDN) which should speed up the loading of images. Importantly though it can create thumbnails on the fly which means you’ll never need to use this plugin.”

    3. Am I understanding correctly, if I am using Site Accelerator (formerly photon), or any CDN, I could uncheck every box other than “Original image” and save an incredible amount of storage space?
    – I imagine I would store the original image on my host and the other image sizes would be created “on the fly”.
    – What is the best way to delete all the sizes other than the originals from my host?
    – Or am I oversimplifying? What exactly is the developer suggesting and how exactly would this be implemented?

    Note: I am currently using Site Accelerator but have not deleted any image size files, yet.

    Please feel free to give a verbose explanation of how this might function. This site has 35,000+ images.

    Thank you so much

    in reply to: Enfold Google Maps Not Displaying #986674

    Your problem may be because you need to enable the Geocoding Services API

    However, the easy 30-second workaround to Google’s confusing menu system is to skip the Google route and enter the coordinates manually by searching with this tool.
    https://www.latlong.net

    OR

    If you want to mine through the Google Maps settings, find the Geocoding Service API and enable it which now seems to be disabled by default.
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/geocoding

    in reply to: Google maps does not work #986673

    The easy 30-second workaround to Google’s confusing menu system is to skip the Google route and enter the coordinates manually by searching with this tool.
    https://www.latlong.net

    OR

    If you want to mine through the Google Maps settings, find the Geocoding Service API and enable it which now seems to be disabled by default.
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/geocoding

    in reply to: Google Maps Not Working #986672

    The easy 30-second workaround to Google’s confusing menu system is to skip the Google route and enter the coordinates manually by searching with this tool.
    https://www.latlong.net

    OR

    If you want to mine through the Google Maps settings, find the Geocoding Service API and enable it which now seems to be disabled by default.
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/geocoding

    in reply to: Google Maps Not Working #986671

    The easy 30-second workaround to Google’s confusing menu system is to skip the Google route and enter the coordinates manually by searching with this tool.
    https://www.latlong.net

    OR

    If you want to mine through the Google Maps settings, find the Geocoding Service API and enable it which now seems to be disabled by default.
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/geocoding

    in reply to: Google Maps API Key Not Working #986670

    Hi Ismael,

    I did not disable this API. It was disabled by default. The Google help article on this is not exact and I had to do some searching around to even find this API. It is not in the list they say it is in.

    Please add this to your help article “Geocoding Services API may now be disabled by default. To enable Geocoding Services please see the Google help article. https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/geocoding

    Thanks so much for your help. Issue resolved.

    The easy 30-second workaround to Google’s confusing menu system is to put the coordinates in manually by searching with this tool.
    https://www.latlong.net

    Thanks, close topic!

    in reply to: Google Maps API Key Not Working #984905

    Clearly, from my description above, and the screenshot I sent you, the API was created correctly AND the key cannot be added to the Enfold Google Services. So I’ll ask the same question again with TWO NEW screenshots in the private section below.

    I saved the API key this time, but the error is still present so it does not matter if it is saved or not, it does not function. There are no restrictions on this API key as stated below. PLEASE re-read the below. Thank you

    Hello,

    The Google Maps API key is not working

    Followed your directions here closely (see Google API screenshot below)
    http://kriesi.at/documentation/enfold/how-to-register-a-google-maps-api-key/

    I have regenerated the key and attempted again

    There are no restrictions on the API
    “Application restrictions: None API restrictions: None”

    A credit card was added to the Google account successfully and a 12-month trial has begun

    We are not over our quota

    Plugins were disabled, the problem persists

    There are no country blocks on our website by our hosting provider.

    I found a workaround just now: You will see the correct map on the page below because I manually entered the latitude and longitude GPS coordinates I found on this page http://www.gpskoordinaten.de. However, as stated above we cannot fetch coordinates for an address as the API key is not accepted in the Enfold Child Theme Options.

    Would you mind checking the console messages and the functions.php to see if anything is floating around in there? I would still like the Google Map Content Element to fetch coordinates correctly on our site.

    Thank you,

    Jasmer

    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #984380

    This fixed that problem, but I think this may have had an unintended effect. Here is what is supposed to happen:

    1. This site has a transparent header until your scroll. Then the header changes to white.

    2. On the transparent header, the menu links are white

    3. When you scroll and the transparent header changes to white, the menu links change to dark grey so they can be seen

    4. However, when the header is in the white stage and you hover on the menu link, the menu link changes to white (this makes it disappear). When the header is white and I hover on a menu link it should change to dark grey. (see screenshot below)

    Number 4 is the only thing I want to change. 1, 2 and 3 should not change.

    Thank you,

    Jas

    Please test hovering on links in both

    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #983461

    It works now. Please try the credentials again.

    Important – Everything on the site looks as it should. I am just wondering why the Advanced Styling for the submenu ON HOVER does not change when I change the color.

    Thanks,

    Jas

    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #981794

    Hi Ismael,

    The CSS you included is not manually added to Quick CSS, So, it is coming from something else. There does not seem to be conflicting CSS that was added by me.

    I changed the sublevel link color on hover to #db18db and there is no change.

    PS, originally the css.js compression was OFF. I turned it on only after you mentioned it. So I’m not sure why you couldn’t see what you needed to originally.

    Please check it out. Thanks for your help!

    Jas

    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #981393

    I just added css/js compression features. They were not disabled by default, I’m guessing because my site was developed before these options were available?

    Before we make any changes are you telling me this is redundant CSS I have manually added to quick CSS perhaps? I may have done this some time ago and don’t remember. I’d like to understand what is going on before we change anything? Should I just remove the below CSS and leave the Advanced Styling?

    #top #wrap_all .av-main-nav ul > li:hover > a, #top #wrap_all .avia_mega_div, #top #wrap_all .avia_mega_div ul, #top #wrap_all .av-main-nav ul ul {
        color: #bbbbbb;
        background-color: #ffffff;
    }
    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #979391

    Hi,

    If I remove ithe CSS how would it work? The purpose of adding CSS is to make something work. If I remove it then what would work?

    I’m not sure I understand your question. I added CSS for an effect, if I remove the CSS there will be nothing to make the effect.

    Please review from the first post.

    Thank you,

    Jas

    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #978662

    I changed the second one from #bbbbbb to #fa0000 and there is no change on the drop-down menus on hover.

    Is there some conflicting quick CSS?

    Perhaps this? This was to fix when I am hovering on non-transparent headers.

    .header_color .main_menu ul:first-child > li a:hover, #top #wrap_all .av-main-nav ul > li:hover > a .avia-menu-text{
      color: #D3D3D3!important;
    } /* fix menu hover color on non-transparent headers*/

    Thank you,

    Jas

    in reply to: Header Phone Number or small info text #978589

    On mobile devices, only the phone number appears, all other text is invisible. I added this a long time ago but it’s not working now.

    @media only screen and (max-width: 768px) {
    #top .av_header_transparency .phone-info, #top .av_header_transparency .phone-info span {
        color: #555555 !important;
    }} /*for appointment call info*/
    
    @media only screen and (max-width: 480px) {
    .phone-info a {
        color: #555555 !important;
    }} /*phone number info darken phone*/

    Thoughts?

    Thanks,

    Jas

    • This reply was modified 2 years, 12 months ago by  Jasmer. Reason: update
    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #978588

    That’s nice, looks great. Thank you! I tweaked it a little.

    But for some reason, I have two of those here? I can’t remember why I put them here.

    Does the top entry override and the bottom one become redundant?

    Or are they combining effects and can I just combine them into one entry?

    https://www.dropbox.com/s/lnhusywcts5khqk/Screen%20Shot%202018-06-27%20at%204.17.21%20PM.png?dl=0

    • This reply was modified 2 years, 12 months ago by  Jasmer. Reason: update
    in reply to: Main Menu Drop Down Opacity #978558

    Hi Thanks,

    I can see I am going to have to change some elements:

    The background color is perfect now as you can see

    1. I need to hide the hover background white color
    2. I need to change the link text color to white
    3. I need to change the link text hover color to perhaps off white just a bit to notice change.

    in reply to: How to create six 1/7 columns? #977692

    Thanks Jordan,

    It looked terrible. Abort Mission. Thanks for the help!

    Thank you,

    Jas

    in reply to: How to create six 1/7 columns? #977678

    It looked terrible. Abort Mission. Thanks for the help!

    Thank you,

    Jas

    in reply to: Instagram did not return a 200. #947099

    THANK YOU YIGIT! Solved. Close Topic..

    Jas

Viewing 30 posts - 31 through 60 (of 448 total)