Tagged: 

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #1059575

    Hi!
    I wanted a video to loop and autoplay without any controls showing, like the play button and progress bar. I was abble to hide the controls with
    `.wp-video .mejs-controls {
    visibility: hidden;
    }`
    and inserting the video in a text block allowed me to use autoplay="true" loop="true" on the video url.

    everything was working just fine until a big white play button started appearing on top of the video. and now it seems random, sometimes it works, and sometimes the play button is there. I tried to clean the cache but it doesn’t seem to be relatable.
    Any idea of what’s going on?

    #1059677

    Hi,

    I added following code to Quick CSS

    .page-id-3642 div .mejs-overlay-button {
        display: none;
    }

    Please review your website :)

    Regards,
    Yigit

    #1059732

    Hi Yigit, thank you for your help
    It worked fine removing that play button, but it still doesn’t start playing on its own… Any ideia why?

    #1061427

    Hi,

    That is a browser autoplay policy that we don’t have control over. You can read more about that policy here:

    // https://developers.google.com/web/updates/2017/09/autoplay-policy-changes

    Have you tried muting the video?

    Chrome’s autoplay policies are simple:

    Muted autoplay is always allowed.
    Autoplay with sound is allowed if:
    User has interacted with the domain (click, tap, etc.).
    On desktop, the user’s Media Engagement Index threshold has been crossed, meaning the user has previously play video with sound.
    On mobile, the user has [added the site to their home screen].
    Top frames can delegate autoplay permission to their iframes to allow autoplay with sound.

    Best regards,
    Ismael

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.