Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #726585

    Hi guys,

    When I preview a page (e.g my home page) the URL (see “1” in private content) is provided. The menu behaves correctly under the following CSS:

    .header_color .main_menu ul:first-child > li > a { color: white!important; }
    .header_color .main_menu ul:first-child > li a:hover { color: #c4f1f2!important; }
    .header_color .main_menu ul:first-child > li.current-menu-item > a,
    .header_color .main_menu ul:first-child > li.current_page_item > a { color: #88e0e2!important; }

    As you scroll through the different colour sections within the home page, the active menu item changes as it should do.

    However, if you click the menu link “HOME” from the preview, the webpage understandably loads URL “2”. At this point, the entire menu behaves differently. All menu items act as if they are activated. When scrolled at the top of the page, the menu links darken in colour as you hover over them. If you scroll down to make the header shrink, the menu links no longer recognise mousing over them. The links no longer react to the colour sections and the URL remains with #home at the end rather than changing to #about, #saas-fee…etc.

    Is there a solution to make the menu behave in the exact same way as is does in the preview state? I’m assuming the menu won’t behave like it does when pages are previewed once the site is live.

    Thank you,

    James

    #728140

    Hey Jambo,

    Please update the theme to the latest version. That should fix any issues you are currently experiencing :)

    To update to the latest version follow the simple instructions here. (Or if you want the super detailed explanation you can read this blog post)

    If that does not help, feel free to reply here and we will take a closer look at the issue. In that case please also add your WordPress login credentials (in the “private data” field) so we can take a look at your admin area

    Best regards,
    Andy

    #728723

    Hey Andy,

    I’m afraid my enfold version is up to date (3.4.6).

    I’ve left my credentials below.

    Thanks,

    James

    #728831

    Hi,

    I’m afraid my enfold version is up to date (3.4.6).

    That is actually a very old version of the theme. The latest version is 3.8.4. Please update the theme via FTP if you can’t see the latest update in the theme options.

    // http://kriesi.at/documentation/enfold/portfolio-item/update-theme-files-with-ftp/

    Best regards,
    Ismael

    #729394

    Hi guys,

    Thank you for correcting me Ismael. Unfortunately, with the theme updated to 3.8.4, the issue is re-occurring.

    Credentials below.

    Thanks,

    James

    #730137

    Hi,

    Thank you for the update. We added a few modifications in the Quick CSS field. Please remove browser cache before checking the page.

    Best regards,
    Ismael

    #730480

    Hi Ismael,

    You’re a genius, thank you very much. Absolutely amazing product, support and professionalism.
    You can close the thread.

    If anybody else happens to have the same problem, here is the CCS which fixed it:

    /* color of main menu items
    ——————————– */
    .header_color .main_menu ul:first-child > li > a {
    color: white!important;
    }

    /* hover state of main menu items
    ——————————— */
    .header_color .main_menu ul:first-child > li a:hover {
    color: #c4f1f2!important;
    }

    /* color of active menu item
    ———————————*/
    .header_color .main_menu ul:first-child > li.current-menu-item > a {
    color: #88e0e2 !important;
    }

    #top #header.header_color.av_header_transparency .av-main-nav > .current-menu-item > a .avia-menu-text {
    color: #88e0e2 !important;
    }

    Thanks again,

    James

    #730624

    Hi James,

    Thanks for the feedback and kind words, much appreciated!

    Please open a new thread if you should have any further questions or problems.

    Best regards,
    Rikard

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

The topic ‘Menu behaving differently when a page is previewed versus loaded through links’ is closed to new replies.