Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #765124

    I’m having a small but annoying problem with Layer Slider WP. Being a photographer, this is quite relevant to me as my photos are not being shown on its best resolution. I create a slide with 1664 x 641 (the exact measurements of my photos) and Full width mode. Configurations under Slides are Inherit. The image is aligned to the middle of the slide. Everything seems perfect however when I look at the slide on the website the image is not displayed on the same quality of the JPEG I have saved. If I do a print screen and compare with this JPEG in Photoshop the difference is quite big. It’s not a size issue, both images are on the same size.

    The weird thing is that if I set the image as background of the slide and choose the Background size to Cover, the image is displayed just fine. But of course I can’t use that option for animated slides.

    Any ideas? Maybe it’s a software issue… or maybe not..

    #765172

    Hey octaviosalles,

    Please, may you share your WP credentials and the website link with this problem? This way, we can check it better.

    Best regards,
    John Torvik

    #765451

    Yes, sure. The problem is happening on the Homepage slider. The other pages don’t have an animated slider.

    #766336

    Hi octaviosalles,

    Here are two great articles on images and WordPress, you might find some insights there

    https://mythemeshop.com/blog/how-to-prevent-wordpress-from-generating-image-sizes/

    and http://kriesi.at/archives/4-key-wordpress-image-optimization-tips

    Let us know if this was helpful.
    Best regards,
    Victoria

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.