Viewing 29 posts - 1 through 29 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #1351723

    Hi,
    Im new to model pages modification.
    Could you please suggest a tutorial explaining how to modify the homepage of Enfold Default Demo homepage ?
    Thanks,
    Kind regards,
    N. Piano

    #1351737

    Hi HulaSlim,

    We don’t have any tutorials like that unfortunately. Could you try to explain a bit further what you are having problems with please?

    Best regards,
    Rikard

    #1351781

    Hi,
    Thanks for answering.
    I have the Default Demo homepage installed on my website (url beneath).
    I would like to replace the Latin content with my content. On top I have a slideshow like the one showing in the second url, which is the coming soon page.
    I do I replace the Demo slide-show with my slide show ? In the box there is the long code text beginning with:
    [av_layerslider id=’1′ av_uid=’av-9tunm6′]
    [av_one_third first av_uid='av-9o3wpq']
    …….
    Unfortunately I don’t read chinese. What do I do ?

    #1351784

    Actually it means that I don’t know how to use the demos.
    What are all these pages I received (Homepage advanced Layout Builder, Home v10 Magazine,…) ? Models I can modify or just things to look at and try to do the same in a new page ? If so, where do I get an explanation or sort of dictionnary to know what are the single icons (ex. tab section, a masonry ? a wall ?!). And do I have to test them all to see if I like them ?!
    I thought to download the Default Demo so everything is already prepared and I just have to replace the content. It is not working this way ?
    Clearly I don’t know where to start from and I don’t want to make mistakes. I need a tutorial, please. I wanto to do the exact same page as the default demo homepage, just with my content.
    Thank you.

    #1351797

    Hi,

    Did you enable the Layout Builder? https://snipboard.io/jvPXs3.jpg. If not, then please start with that. The pages you are referring to are demo pages, they can be deleted if you don’t want or need them. You can read all the documentation we have here: https://kriesi.at/documentation/enfold/. If you need further help, then please post admin WordPress login details in private.

    I don’t read Chinese either, but you don’t need that to use the theme.

    Best regards,
    Rikard

    #1351883

    Hi,

    Thank you for the answer.
    Well you speak this language every day, for me it’s the first time.
    And yes, i need some help to understand different things. In the meantime I could get a little way but franckly it’s hard.

    For example, columns. I built a 4 columns gallery preceeded by 4 titles and followed by text boxes, since i didn’t find anything better (I avoid using color boxes since I want my background to be all white). But margins are totally irregular, texts are not stable and I can’t add a More button cos the culums get messed up.

    By the way, how do I bring elements down when I get far away from the header ? When I drag them I can’t scroll at the same time. I try to dezoom with the mouse to do the long distance without scrolling, but then the icons get too small. I think my images are not good in size, by the way.

    I also have a problem with my logo, since it comes down in an irregular way. As I said in the preceeding message, logo is big, but it remains too little.

    Is it possible to remove images that I don’t use from the library ?

    Thanks very much in advance for your help.

    #1351906

    Hi,

    Thanks for the update. Could you try to stick to one problem at a time please? First off, where can we see the 4 columns you are having problems with?

    Best regards,
    Rikard

    #1351943

    That’s the future homepage

    #1351944

    The width is very unstable when I add a more button. I was talking of image dimension because maybe it is linked. The first two boxes after the slide show are way much bigger than I wanted.

    #1351958

    Hi,

    Thanks for that, the layout looks fine on my end though. Could you create a test page where we can see the actual problem please?

    Best regards,
    Rikard

    #1351964

    Hi,
    I added a red button inside the first text column under the galery, but it is showing underneath, and not ihnside, Moreover, and more problematic, when I open the section to modify the name written on the button it is empty, and this happens also with all the other sections. Did you modify something in the page ?

    #1351965

    Oh sorry, i don’t know what happened. It works now.
    One question: how do I put my logo in the first colum and an icon in the second one ?
    Thanks.

    #1351976

    Hi,

    Thanks for the update.

    One question: how do I put my logo in the first colum and an icon in the second one ?

    I’m not sure I understand what you mean by this, could you share a screenshot highlighting your intentions please?

    Best regards,
    Rikard

    #1351995

    Right beneath the slideshow there are two boxes with a text, the first one is Guided Tour: I would like to put there, in the title, my logo, and in the second title (des visites immersives) an icon. Is it possible ?

    Other question, so I can work a little more indipendently: is there a way I can copy or import a part of the Enfold landing page I like into my homepage ? I could create a model of it but i don’t know where it went and how I can use it. Thanks.

    #1352032

    Hi,

    If you would like to add an image in line with the title, then you would have to use custom markup like this:

    <span><img src="the URL of your image goes here"></span>

    If you want to copy parts of another page, then you would have to enable debug mode in order to see the Layout Builder shortcodes: https://kriesi.at/documentation/enfold/intro-to-advanced-layout-builder/#debug-mode. You can copy/paste shortcodes between pages after that.

    Best regards,
    Rikard

    #1352052

    Thanks for the answer, but that was not my purpose, I don’t want to touch the code. I there isn’t a way without touching the code, then I’ll leave it and reproduce manually the same combination of functions.
    Back to my other problems, the elements on my page look huge even wenn I dezoom with the mouse, and my logo looks looks too small. Moreover it is hardly visible on the header and it comes down in an ugly way. I tried to search in the menus but didn’t find anything. How can I fix this ?
    Here my page and an example of page where the elements don’t become huge, even though the site remains responsive. I would like to have the same. Thank you.

    #1352054

    the links to my website and to the website I would like to take as a stable model where elements become small is I dezoom (and don’t become big again, as it presently does on my website).

    #1352153

    Hi,

    Thanks for the update. Which elements are looking large when you zoom out, and what would you like to change about that behaviour? I tried logging into your site to check your logo setting, but the login details you posted previously are not working. Please check and verify.

    Best regards,
    Rikard

    #1352317

    Hi,
    Thanks for your remark, I wasn’t aware I had a password problem.
    You can reach my website at the adress below.
    I could in some way fix the stability problem.
    But the question remains about how I can make my logo bigger and visible ? I am not sure I konw what is a reasonable size for titles and images either; maybe is all too big, what do you think? Can you advice at this purpose ?
    Thank you so much for your precious help,
    Natacha

    #1352318
    This reply has been marked as private.
    #1352329

    Hi,

    Thanks for the update. I tried both the passwords you posted, but none are working. Please check and verify, then post working login details in private.

    Best regards,
    Rikard

    #1352345
    This reply has been marked as private.
    #1352392

    Hi,

    Thanks for that. Your logo will be displayed larger if you try setting a custom pixel value for you header under Enfold->Header->Header Size. Please try that out.

    Best regards,
    Rikard

    #1352532

    Hi Rikard,
    Thanks for the tip.
    I did that and it worked.
    But the image is not precise, even though my logo is huge compared to the advised dimension. I downloaded an even bigger logo (2400 px large) but it remains unprecise. And by the way, this is a problem I am having also with smaller gallery images (link below)). Say smaller, but they have 1500 px in width…
    Please tell me how I can fix this.
    Thank you so much,
    Natacha

    #1352541

    Hi,
    I believe the issue is that you are using an old version of the theme: v4.7.3 we are now at v4.9.2.3 so please try updating.
    I wrote more about updating in your other thread, please check.

    Best regards,
    Mike

    #1352820

    Hi Mike,
    I made the updates of WP and even the Envato plugin, but the images are still unprecize, even if they are huge in dimension, and the video doesn’t load. Can you please help solve this problem ?
    Thank you so much,
    Natacha

    #1352833

    Hi,
    Unfortunately your theme has not been updated, please see your other thread for more info.

    Best regards,
    Mike

    #1352837

    Thank you Mike.
    The logo problem is solved too.

    #1352881

    Hi,

    Thanks for the update. Please let us know if you should need any further help on the topic or if we can close it.

    Best regards,
    Rikard

Viewing 29 posts - 1 through 29 (of 29 total)

You must be logged in to reply to this topic.