Tagged: , , ,

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #830958

    Dear Enfold Support-Team,
    the Google Maps Element stopped working 1 week ago. We didn’t touch the site over a month.
    To fix the problem, we tried following solutions:
    – API Key without restrictions
    – API Key with restrictions suggested from the error message and the Support-Topic
    (http://kriesi.at/documentation/enfold/how-to-register-a-google-maps-api-key/)
    – create new Maps Element with different address.
    – Register 2 more new keys

    None of the above things worked, there’s nothing left we can do as of this point to fix the problem. It’s urgent for us to get the Maps Element working again.

    Thanks for your help.

    Best regards

    • This topic was modified 6 years, 10 months ago by b3plus.
    #832126

    Hey b3plus,

    The error at this point says “RefererNotAllowedMapError”
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#referer-not-allowed-map-error

    Did you authorize your new keys?

    Maybe, you’re getting more impressions and you need to pay for it?
    https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/usage

    Best regards,
    Victoria

    #842577

    Hello Victoria,
    Keys are autohorized correctly, as I said before in my first post, I even tried all possible variations:

    To fix the problem, we tried following solutions:
    – API Key without restrictions
    – API Key with restrictions suggested from the error message and the Support-Topic
    (http://kriesi.at/documentation/enfold/how-to-register-a-google-maps-api-key/)
    – create new Maps Element with different address.
    – Register 2 more new keys

    And no, we aren’t even at 10% of the impressions. And the Enfold Child Theme Backend Panel says the Key is connected properly.

    #844109

    Hi,

    Your web site needs to be under SSL to work.
    Please install an SSL and it will fix your issues.

    Thank you

    Best regards,
    Basilis

    #844829

    This can’t be the solution. Google never required SSL for the Maps API to work. And on other installations the MAPS API is working fine withous SSL.

    #845836

    Hi b3plus,

    The old key is hardcoded in your functions.php, delete it and test again.

    Best regards,
    Victoria

    #846897

    Hello Victoria,

    thank you for your help, this solved the problem! Seems that for some reason we added Google Maps earlier another way.

    Much appreciated.

    Best regards

    #847122

    Hi,

    Great, glad you got it working and thanks for the feedback. Please let us know if you should need any further help on the topic or if we can close it.

    Best regards,
    Rikard

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.