Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #932165

    Hello,

    We are having some issues after updating WP and Enfold.

    The header images that we have on the pages (built with a colored section at 50% height and special header box) are not loading correctly to the page.

    The images are being formatted differently even across the pages. Some have the images stretched and some have the colored section box taking up a height larger than the actual screen (so definitely over 50% height). I found a work around for some pages by just doing a custom height, but the header section still isn’t appearing on the page.

    Examples are below and I can add you as a temporary login to the site.

    Thank you in advance for your help,
    Cait

    #932316

    Hey bimsenfold,

    You can use any email, just post credentials below in the private box.
    What do you mean by header section not appearing? I see the header and the main menu.

    Best regards,
    Victoria

    #932391

    Ok – I will post the link + email below, but I figured out the issue was with an edit I made to magazine.php per the instructions on: https://kriesi.at/support/topic/disable-dates-showing-in-magazine/#post-441877.

    When I implemented this, the background images and special header element text had their issues. I also tried implementing a different solution I found in the forum that removed “else {” before the excerpt information in magazine.php, but I’m unable to find this thread now.

    Prior to the last update we were able to show the excerpts, so help getting it set up would be wonderful!

    We also are having trouble with getting the Instagram feeds with WD Instagram displaying (we already implemented the recommended change to get our own Instagram feed showing).

    Thank you!

    PS – the header that I’m referencing is the full width image that appears on each page below the menu. This is built with a colored section and background image with a Special Header element. This part appears correctly on the pages now, but does not when I try to implement the code in magazine.php to show the excerpts.

    • This reply was modified 6 years, 2 months ago by bimsenfold.
    #933051

    Hi bimsenfold,

    Do you mean that the image does not cover the whole section?

    Best regards,
    Victoria

    #933132

    HI Victoria,

    Apologies if I made this confusing.

    When I try to add the excerpts to the magazine element, the background image in the colored section zooms in a lot – it still covers the entire element on most pages, but it isn’t formatted as specified in the colored section settings (stretch to fit, centered, parallax, etc). I’ve reuploaded magazine.php via ftp so it now is the original enfold code rather than my edits, so the issue doesn’t appear on the site anymore.

    I think I just need clarification now on where to install the code to include the excerpts in magazine.php.

    Thank you for your help!

    #933419

    Hi,

    I think I just need clarification now on where to install the code to include the excerpts in magazine.php.

    The previous suggestion should do the trick. Please provide the FTP and WP details in the private field. We’ll modify the files for you.

    Best regards,
    Ismael

    #936907

    Whoops! The FTP information didn’t save in the comments before. Please see below and thank you!

    #937598

    Hi,

    Thank you for the info. We modified the magazine.php file as instructed on the previous thread. The excerpts are now displaying without affecting the other elements.

    Best regards,
    Ismael

    #937860

    Thank you!

    I have another question, which I’ll start a new feed with.

    Best,
    Caitlin

    #938095

    Hi Caitlin,

    Great, should we close this thread then?

    Best regards,
    Rikard

    #938290
    This reply has been marked as private.
    #938540

    Hi,

    Great, glad we could help :-)

    Please open a new thread if you should have any further questions or problems.

    Best regards,
    Rikard

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘Colored Section with Background Image not Formatting’ is closed to new replies.