Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #1070161

    Howdy,
    Always like to check in with you before I begin updating my sites.

    Any chatter about negative issues with WordPress 5.1 update and Enfold 4.5.4?

    😀
    Thanks!

    #1070240

    Hey!

    Not yet for me – I just updated several of my client websites to WP 5.1 and it’s all good.
    Of course this does not give you a guarantee as it highly depends on which plugins you are using.

    However, always perform a full backup (data and database) before updating.

    Cheers and I hope this helps
    Michael

    #1070523

    Yes, BACKUPS — always.
    Thanks!

    #1070525

    I just updated and my website is inaccessible. I can’t even login via -wp admin. It comes up with HTTP ERROR 500 or completely blank, white page on some devices. Any ideas? Thank you.

    #1070527

    rename your plugin folder via ftp, i bet it is another plugin that causes that.

    #1070561

    Hi id_lwb

    Have you tried what @madsonic suggested?
    I would go for this solution as well if you can’t access wp-admin anymore at all…

    Cheers
    Michael

    #1070672

    Hi Michael,
    Not yet. I think I can also do this by login in to my hosting company Bluehost and rename the file from there?
    I will work on this in a bit. THANK YOU SO MUCH FOR FOLLOW UP! I will report back.

    Best,
    Lucas

    #1070713

    Hi Lucas,

    Please let us know how that worked for you and if you need any more help.

    Also, check the server log for error?

    Best regards,
    Victoria

    #1070802

    Hi Victoria,

    I never got a direct response from support on my original post… Are you seeing any issues (in addition to the one that Lucas attached) updating WordPress to 5.1 and Enfold 4.5.4?

    Thanks …

    • This reply was modified 2 months ago by  jancecile.
    #1070806

    Hi Victoria,

    Not sure which log, what is the directory.
    I logged in to my hosting provider and renamed the plugins folder to plugins.old but website still is not working.
    Yesterday, I first updated WordPress version, following that I ran all plugins updates except Photocrati as it still shows updates but I am not using it anymore. I then ran all native themes update along with Enfold. Following that, my site went blank.

    • This reply was modified 2 months ago by  id_lwb.
    #1070811

    Hi Lucas

    Yes correct – you can also direct sign in to FTP or its file manager via Bluehost, it is the same thing at the end.

    I logged in to my hosting provider and renamed the plugins folder to plugins.old but website still is not working.

    Ah no – please go into that plugins folder to see the actual plugins in there. You should rename the plugins in there, not the folder above itself (because this does not change anything). So for example the folder photocrati to photocrati-old or something like that.

    Cheers and good luck!
    Michael

    #1070823

    Just tried renaming each folder, one by one and refreshing page. That did not work.

    #1070824

    Mh alright.
    You could also try the plugin WP Downgrade to go back to WP 5.0.3.

    However, I do not have experience with that plugin so no idea if it actually does what you would expect.

    #1070839

    (Purchase code hidden if logged out) -update-enfold/#post-1056107″>https://kriesi.at/support/topic/ (Purchase code hidden if logged out) -update-enfold/#post-1056107

    always the savest method to do this.

    #1070994

    Is there anyone from Team Kriesi that would be able to login to my Bluehost account and use File Manager to see what might have gone wrong and possibly bring the site back online.

    Thanks,
    Lucas

    #1071763

    Hi Lucas,

    Please share credentials with us in private, we’ll have a look.

    Best regards,
    Victoria

    #1071764

    Hi,

    Best regards,
    Victoria

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)

The topic ‘Any issues with WordPress 5.1 update and Enfold 4.5.4?’ is closed to new replies.